𝐃𝐲𝐫𝐞𝐧𝐞𝐬 𝐭𝐢𝐝 𝐞𝐫 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐭 ❤️

af Ditte Young 
Opdateret 22. november 2023

Nu har jeg set første afsnit af Operation X, som dokumenterer nogle af de ting, som foregår på Helgstrand Dressage. På mange måder minder det lidt om slavehandel af både heste og de mennesker, der arbejder på stedet.

Mange i hesteverdenen ved udmærket godt, at mishandling finder sted i de stalde, og at det er én stor fabrik, som handler om profit over hestens velfærd – uanset hvad der står i medarbejderhåndbogen. 😥

Men at se så mange underbetalte mennesker, der retter ind og skriver under på kontrakter, hvor de ikke må filme, hvad de ser, når de er på arbejde, ryster mig lige så meget ‼️

𝐃𝐞𝐭 𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐧𝐧𝐞𝐬𝐤𝐞𝐫, 𝐝𝐞𝐫 𝐡ø𝐣𝐬𝐭 𝐬𝐚𝐧𝐝𝐬𝐲𝐧𝐥𝐢𝐠𝐭 𝐛𝐫æ𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐚𝐭 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐣𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝 𝐝𝐲𝐫 𝐨𝐠 𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐬𝐭 𝐟ø𝐥𝐞𝐫 𝐬𝐢𝐠 𝐝𝐮𝐩𝐞𝐫𝐞𝐭 𝐚𝐟 𝐚𝐭 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐣𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫 𝐃𝐚𝐧𝐦𝐚𝐫𝐤𝐬 𝐬𝐭ø𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐡𝐞𝐬𝐭𝐞𝐡𝐚𝐧𝐝𝐥𝐞𝐫.

De tør ikke sige fra.
De tør ikke stille spørgsmålstegn.
De tør højst sandsynligt heller ikke forlade stedet.

Det, jeg så, var mennesker og heste, der går rundt som maskiner dag ud og dag ind og prøver at gøre deres bedste for at tilfredsstille ledelsen.

𝐉𝐞𝐠 𝐡𝐚𝐫 𝐦𝐚𝐧𝐠𝐞 𝐤𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫, 𝐝𝐞𝐫 𝐤ø𝐛𝐞𝐫 𝐡𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐡𝐨𝐬 𝐇𝐞𝐥𝐠𝐬𝐭𝐫𝐚𝐧𝐝 𝐃𝐫𝐞𝐬𝐬𝐚𝐠𝐞.

De tror nemlig, at de køber ”de bedste heste” der.

Men sagen er den, at de køber heste, som har haft en forfærdelig hård tid, mens de har
været der, og nu er så vant til at ”rette ind”, så de udefra ser ud som om, at de er nemme og har potentiale.

𝐌𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐭 𝐢𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐥𝐮𝐤𝐤𝐞𝐝𝐞 𝐨𝐠 𝐥𝐮𝐤𝐤𝐞𝐝𝐞 ❤️‍🩹

Helgstrand Dressage er kun ét af de mange steder, hvor dette foregår, og det ved jer, der læser med, udmærket også godt.

Det er blevet ”normalen” for mange, at det er sådan, man har med heste at gøre. Også selvom det måske føles forkert indeni.

𝐓𝐫æ𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐯𝐞𝐣𝐞𝐫 𝐚𝐭 𝐟𝐨𝐫𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐛𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐧

Jeg hører flere og flere trænere, der ikke længere vil være underlagt et tidspres for at tilfredsstille en kunde. De føler, at de går på kompromis med dem selv, hvis de skal presse hesten til at kunne noget bestemt inden for en bestemt tidsramme. 🏇

Til gengæld er disse trænere også i en stor krise, fordi de samtidig også ved, at deres værdier ikke passer ind i hestesporten, som den er i dag.

Mange af dem overvejer enten at forlade hestebranchen eller give op på deres egne drømme om at nå til højere niveauer med egen hest, fordi det er der slet ikke tid til.

Uanset hvad man brænder for, må man aldrig nogensinde sælge så meget ud af sig selv, så det ikke bliver på hestens præmisser! ❤️‍🔥

𝐃𝐞𝐫 𝐞𝐫 𝐛𝐫𝐮𝐠 𝐟𝐨𝐫 𝐞𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐠𝐦𝐞𝐬𝐤𝐢𝐟𝐭𝐞

Jeg kan læse på deres hjemmeside, at ”Dyreetisk Råd skal følge udviklingen inden for dyrevelfærd og rådgive Fødevareministeren i forbindelse med fastsættelser af regler om dyrevelfærd og dyreetik”.

Jeg beder til, at Dyreetisk Råd vil fastsætte nogle regler inden for hestesporten, efter de har set og medvirket i denne dokumentar. De har udtalt sig i programmet, men der skal også ske en ændring i virkeligheden derude.

Fødevareministeriet udfører mange andre kontroller, der har har med levende dyr at gøre. Jeg beder til, at de begynder at indføre audits eller kontroller, når det kommer til at handle med heste i fremtiden.

𝐉𝐞𝐠 𝐡å𝐛𝐞𝐫, 𝐚𝐭 𝐝𝐞𝐧𝐧𝐞 𝐝𝐨𝐤𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐯𝐢𝐥 𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞 𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐠𝐞𝐭 𝐬𝐭𝐨𝐫 𝐛ø𝐥𝐠𝐞 𝐚𝐟 𝐝𝐲𝐫𝐞𝐞𝐥𝐬𝐤𝐞𝐫𝐞, 𝐬𝐨𝐦 𝐟𝐫𝐞𝐦𝐚𝐝𝐫𝐞𝐭𝐭𝐞𝐭 𝐭ø𝐫 𝐤æ𝐟𝐭𝐞 𝐨𝐩.

Mit største håb er også, at mange unge mennesker vil se med og huske på, at sådan behandler man ALDRIG sine heste, uanset hvad andre mennesker omkring en siger, eller gør.

Jeg håber, at alle der overvejer at købe en hest, vil kigge på salgssteder, hvor man ved, at hestene ikke er blevet presset, er stressede, eller har lidt nogen nød. ❤️‍🔥

𝐎𝐠 𝐭𝐢𝐥 𝐣𝐞𝐫, 𝐝𝐞𝐫 𝐤æ𝐦𝐩𝐞𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐚𝐭 𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞 𝐬å𝐝𝐚𝐧 𝐞𝐭 𝐬𝐭𝐞𝐝 – 𝐛𝐥𝐢𝐯 𝐯𝐞𝐝!

Fordi I er fremtiden, hvis denne hestesport skal bestå.

Det er kun sådan, at vi kan skabe et paradigmeskifte i hestebranchen, hvor dyrenes tid er kommet.

Dyrenes Beskyttelse har d.d. politianmeldt Helstrand Dressage og alle rytterne, der har medvirket til dyremishandling. Dyrenes Beskyttelse opfordrer Dansk Rideforbund til at sanktionere Andreas Helgstrand og de medvirkende ryttere og mener heller ikke, at de nogensinde bør repræsentere Danmark i Ridesporten.

𝓚æ𝓻𝓵𝓲𝓰𝓼𝓽
𝓓𝓲𝓽𝓽𝓮 𝓨𝓸𝓾𝓷𝓰 ❤️

Hestemilliardærens hemmeligheder - del 1 Operation X går undercover som hestepasser, og afslører hvad eksperter kalder mishandling, vold og tvang hos verdens førende dressurcenter. Billede og tekst: TV2 Play

Online kurser om heste af Ditte Young

Jeg har lavet en række online kurser, hvor du får hjælp til nogle af de mest udbredte adfærdsproblemer, jeg møder. Du finder også online kurser, hvor du lærer at telepatere med dit dyr for bl.a. at opdage, om det har ondt, om det har chok og traumer – og ikke mindst, hvad du kan gøre for at hjælpe dyret. 

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”