Ditte Young | Forfatter | Dyretelepatør | Clairvoyant | Equicoach | Underviser på Dyretelepatør Uddannelsen

Heste der går i panik og er angste

af Ditte Young · 20. marts 2015

I denne uge har jeg hjulpet adskillige heste, som havde det til fælles, at de havde en eksplosiv adfærd eller går i panik i forskellige situationer.

Jeg har prøvet at samle deres historier her og håber, at nogen af jer kan bruge mine råd:

Prøv at forestil jer, at jeres liv afhang af et andet menneske.

Kender I øvelsen med at få bind for øjnene og så kaste sig tilbage og så håbe på, at nogen griber en? Eller øvelsen hvor man skal hoppe med bind for øjnene uden at vide hvor langt der er ned til jorden?

Ens for de to øvelser er, at det kræver mod og det kræver tillid for at man tør kaste sig ud i noget.

Og det er præcis sådan jeg overordnet set mærker, at heste har det.

De er SÅ afhængige af at i guider dem og forstår dem med de historier og baggrunde de kommer med.

Når jeg mærker heste bliver bange for noget, så har de altid en rigtig god grund til det. Enten baseret på dårlige erfaringer, som fx. kan være at de er blevet flyttet rigtig mange gange. Hvis det er sket og de har et sensitivt sind, så skal de da ikke nyde noget af at blive læsset i en trailer, når de ikke ved, om de er blevet solgt videre én gang til. Så det gode råd er jo, at forklare dem hvor de skal hen – inden I læsser dem.

Når en hest er bange og pludselig eksploderer, skyldes det i 90 % af tilfældene noget med deres krop og helbred.

De sidste 10 % er ofte forbundet med et chok/traume, de har oplevet i fortiden.

Når en hest “eksploderer”, kan det være en blanding af rytterens (ukorrekte) balance, som hesten prøver at kompensere for og når fx. de så møder noget, som er “farligt” såsom et køretøj, så kan de blive nervøse for, om de kan blive stående fast i underlaget MED rytter på ryggen- tro det eller ej.

De kender ikke altid deres egen styrke eller vægt.

Det kan være, at de mærker et ubehag i kroppen og så bliver de forskrækket over det der sker inde i deres kroppe. Det gode råd er, at du stiger af, når du mærker din hest bliver bange (hvis du kan nå det) og så forsøger at få den til at vise hvor problemet er.

Det kræver tålmodighed og et godt øje, men oftest forsøger hestene at vise jer hvor de har vanskeligheder. Det gør de fx. ved at være mere spændte eller muskuløse på én side, eller de kan have svært ved at arbejde på en volte eller i en øvelse. Og det er ikke fordi jeg tror, at de ikke forstår hvad de skal. Det er fordi de har svært ved at løse opgaven.

Dette kan enten skyldes rytters signaler fra tankerne eller kroppen, eller det kan skyldes hestens egne helbredsmæssige problemer.

Jeg håber, at I kan bruge nogle af de gode råd og pøj pøj med dem <3

© Alle rettigheder forbeholdt Ditte Young | Webdesign 

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”