Ditte Young | Forfatter | Dyretelepatør | Clairvoyant | Equicoach | Underviser på Dyretelepatør Uddannelsen

Hvad er horsemanship?

Horsemanship betyder i ordets mest simple forstand: En mand, der håndterer heste.
For mange år tilbage forbandt man horsemanship med en teknik til at aflæse hestens kropssprog.

I dag dækker ordet både: Join up, leg med hesten og også at forbedre dit forhold til din hest gennem forskellige øvelser.

Da jeg startede mit arbejde for mange år siden med hestene, var der ikke fokus på partnerskabet mellem hest og rytter.

Dengang var hestene et middel til målet, eller en ”ting”, som vi mennesker brugte i en sportsgren eller at nå fra et mål til et andet.

Vold, tvang og vanrøgt var noget, jeg så på daglig basis ude i staldene, fordi mange hesteejere tænkte, at hesten var dum, fræk eller uintelligent.

Intet kunne være længere væk fra sandheden.

Hestene er flokdyr og søger hele tiden en leder, som kan holde sammen på det hele, også selvom flokken kun består af dig og din hest.

Afhængig af din hests personlighedsprofil vil den hele tiden ubevidst søge en ligeværdig relation, hvor du er ledende, samtidig med at du er i ro inde i dig selv.

Det er noget af en spændende opgave, fordi du som menneske også kommer med en historie og erfaringer, som kan være dårlige og eller traumatiserende.

Over årene har både jeg (og også andre) kæmpet en brav kamp for at lede hesteejere i en retning, som har givet en helt anden forståelse for hestens psykologi, signaler, personlighedsprofiler og også hestens forskellige sprog.

Heriblandt er nonverbal kommunikation, også kaldet for telepati, én af dem.

Kropssproget er en anden, og den energiudveksling der sker imellem en hest og et menneske er noget tredje.

Derfor elsker jeg at arbejde med heste og ryttere, fordi det er et meget komplekst og interessant arbejde. Jeg ser også, at ryttere søger hesten som en form for terapi i en fortravlet hverdag, og heste er blevet det pusterum, som vi ikke selv kan finde ud af at skabe for os selv.

Heste har både brug for fysisk stimulering og træning, men de har også brug for psykisk og kognitiv stimulering.

Her er horsemanship øvelser geniale.

At træne horsemanship sammen vil give dig og din hest et styrket forhold. Du vil mærke, hvor meget din hest spejler dig og dine energier i relationen med den.

Du vil gennem en ligeværdig leg, hvor I forbinder jer med hinanden opdage, at du kan kommunikere med din hest, og at I opfinder et nyt sprog sammen, som kun I to forstår. Dette sprog vil give jer et langt mere nærværende partnerskab både fra jorden og fra ryggen.

Horsemanship øvelser, jeg kan anbefale, er:

Horsemanship øvelser fra jorden såsom join up, hvor du skaber et felt og er så interessant, at din hest hele tiden søger dig af egen fri vilje.

Vejrtrækningsøvelser, hvor du styrer, om I går frem eller standser afhængig af, hvor hurtigt du trækker vejret eller holder vejret.

Lege med en rebgrime, et træktov eller cordeo, hvor du skaber tillidsøvelser med den ved at bruge din rolige energi.

Miljøtræning med din hest fra jorden, hvor du bruger en rolig eller legende energi og på den måde får hjulpet din hest med også at acceptere ting, som den er bange for, når du sidder på ryggen af den senere hen.

– At du finder jeres sprog og kommunikationsformer enten i form af en clicker, eller lyde fra din mund, som er koblet sammen med en energi, hvor din hest ved, om den skal skridte, trave, galopere eller lave en parade.

– Sende din hest ud i en volte ved longering, hvor du bruger din energi og udstråling, som den reagerer på. Du vil tydeligt se, om din hest forstår dine signaler om, hvor du ønsker at sende den hen, hvilken retning og i hvilket tempo.

Lege hvor I danser sammen fra jorden. Hvor du ved, at I er så forbundet, at din hest reagerer på dine ben og dit tempo. Det kan være, at du lærer den piaf trin fra jorden ved selv at gøre det i takt med din hest.

Lege hvor du styrker jeres mentale fokus, og hvor du er i telepatisk kontakt med din hest ved at forbinde dig med den. Luk dine øjne og visualiser, hvad din hest skal gøre og så den så reagere på dine tanker og billeder for dit indre blik.

Horsemanship udstyr

– Horsemanship træktov
– Horsemanship sticks og strings
– Horsemanship reb grime
– Cordeo
– Godbidder
– Clicker

Læs mere om horsemanship

Du kan læse meget mere om dette i mine bøger ”Forstå din hest” og ”Hvad hvisker hesten”, som du finder her.

 

Eller tage en professionel uddannelse til dyretelepatør her.

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”