Hvad jeg tænker om Helgstrand og TV2 sagen

Ditte Young | Forfatter | Dyretelepatør | Clairvoyant | Equicoach | Underviser på Dyretelepatør Uddannelsen

Man kan mene om Helgstrand Dressage, hvad man vil. Og der er mange delte meninger i hestebranchen.

Jeg har personligt selv kun mødt Andreas én gang, da jeg holdt en clinic til Oslo Horse Show. Jeg ved også, at han engang takkede nej tak til at deltage i en clinic med Claus Toftgaard og jeg, som vi afholdt til hingstekåring i Herning.

Jeg har kommunikeret med hundredevis af heste, som kom fra Helgstrand Dressage. 

De har vist mig, hvordan tilridningen og træningen foregik. Jeg har også behandlet ufattelig mange heste, som også kom fra Helgstrand Dressage. De havde det til fælles, at de mere eller mindre alle sammen havde nakkeskader i en alder af 5 år.

Mit indtryk – uden at kende virksomheden – er derfor ikke super positivt. Ligesom han højst sandsynligt heller ikke er i nærheden af at tage det, jeg står for, seriøst. 

Jeg mener, at hesten rent faktisk KAN kommunikere.

Det selvom mange i 2023 stadig ikke tror på, at hesten har en selvstændig tankevirksomhed eller ejer skyggen af et følelsesregister.

Min opfattelse – baseret på, hvad de heste, jeg har hjulpet fra Helgstrand, har vist mig – har været en rendyrket forretning. Rammerne er pæne, men man ikke har skelnet mellem den individuelle hest, og hvad den
havde brug for, men presset den ned i en tidsramme, hvor det har handlet om at dygtiggøre den med henblik på salg hurtigst muligt.

Dengang Operation X gik efter min branche

𝑲𝒂𝒏 𝒏𝒐𝒈𝒍𝒆 𝒂𝒇 𝒋𝒆𝒓 𝒉𝒖𝒔𝒌𝒆, 𝒅𝒂 𝑶𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝑿 𝒈𝒊𝒌 𝒆𝒇𝒕𝒆𝒓 𝒅𝒆 𝒄𝒍𝒂𝒊𝒓𝒗𝒐𝒚𝒂𝒏𝒕𝒆 𝒕𝒊𝒍𝒃𝒂𝒈𝒆 𝒊 𝟐𝟎𝟎𝟖?

De havde oprettet en fiktiv hjemmeside, hvor de fortalte historien om en mand, der døde i en motorcykel ulykke. De clairvoyante, som de besøgte – også med skjult kamera – “fik ind”, at der var sket en ulykke og manden var død. Læs om sagen her. 

De opsnappede dermed den fiktive historie, fordi der jo ligger energi i alt, som man laver, gør, siger, føler etc. Det er jobbet. At opsnappe energi, uanset om den er fiktiv eller ej. Man kan sige, at de lykkedes med at opsnappe de energier, der var bundet op omkring historien, uantastet at det var fiktion.

Jeg synes personligt, det er meget uheldigt, at mine kollegaer, der blev decideret ristet i det program, ikke også opsnappede, at der var noget i gærde og nægtede den kunde, der ankom med skjult kamera i skjorten.

Googler du dine kunder, Ditte? 

I en årrække efter 2008 blev jeg hver evig eneste gang, jeg gik på job, spurgt om jeg googlede dem, inden jeg kom. Alle professionelle behandlere med respekt for sig selv vil grine nu. I ved, lige såvel som jeg, at man ikke googler sine kunder. Man orker det ikke, man har ikke tid til det, og hvorfor i alverden skulle man egentlig gøre det?

Jeg lærte hurtigt kun at bede om hestens kaldenavn og intet andet. 

Dermed kunne alle folk omkring mig vide, at jeg ikke kunne google hesten og sidde og bruge timer på at opstøve dens historik. Det har i øvrigt overhovedet ikke nogen relevans, fordi heste altid fortæller, hvad de mærker i deres NU, og ikke står og spekulerer over deres fortid.

Men der var ikke nogle af mine kolleger, der lagde sag an mod TV2. Vi er nemlig rigtig mange alternative behandlere derude, der er vant til at blive udskammet eller svinet til.

I en tid, hvor #metoo eller #blacklivesmatter er det helt store, synes man tilsyneladende stadig, at det er okay at tilsvine andre menneskers profession. Ja, der er langt igen for menneskeheden, tænker jeg.

Når det så er sagt! Så ved jeg, at man ikke skal tro på alt, man ser i fjernsynet. Jeg har en fortid i TV-branchen, og jeg oplever selv jævnligt at være i fjernsynet i diverse programmer, eller mine kollegaer og gode venner gør.

I skal huske på, at TV-branchen lever (også) af at få seere ved at
lave noget, som skaber opmærksomhed og debat.

Det kan de gøre ved at redigere i det, som filmes, og skabe den vinkel, som vil blive nyhedsstof og skabe debatter.

Jeg vil “glæde” mig til at se dokumentaren om Helgstrand, og jeg er også overbevist om, at der er dokumenteret ting, der ikke er særlig pæne at se. I så fald så er karma a bitch, Helgstrand Dressage.

Husk der er 2 sider af enhver sag 

Men jeg vil også sige, at der altid er to vinkler i den samme sag, som man blot skal huske på i denne heftige debat, der toner ud på de sociale medier i disse dage, hvor folk sviner hinanden til og er hamrende uenige derude.

Lad os hylde den gode tone

Jeg har fået nogle dage siden lavet en åben Facebookgruppe. Jeg blev træt af at se, at folk, der elsker deres dyr, ikke har nogle kvaler ved at sidde bag en skærm og skrive grove kommentarer til og om hinanden.

Derfor har jeg nu skabt en positiv Facebookgruppe, som er åben for alle. Jeg kan se, at medlemstallet stiger hurtigt. Der er medlemmer derinde fra hele Skandinavien, og det glæder mig at se.

Hvis du har lyst, er du også velkommen derinde >>

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”