Det kan være, at din hest er styrtet med dig, at den har forsøgt at bukke dig af, eller den ”har tabt dig”. Og selvom du godt ved, at den ikke gjorde det med vilje, kan en oplevelse som denne være nok til, at du har fået rideangst.
Måske er du sensitiv som menneske. Måske har du en historie med dig, hvor du ikke har plads til flere chok i dit liv.
Eller også er du typen, som rent faktisk ikke tåler, at der sker dig noget fysisk, og derfor har meget stor respekt for, hvad din pony eller hest kan finde på.
Din hest er et dyr, som lever ud fra sine instinkter.
Den kan flygte, den kan gå i kamp, eller den kan gå i frys, forstået på den måde, at den lukker fuldstændig af for sin omverden og ikke er kontaktbar.
Oftest tolkes disse ponyer eller heste som værende problemheste, som ”ikke stoler på rytteren” eller ikke hører efter.
Du skal vide, at når din hest er flygtet fra noget eller kæmpet mod noget, så har den gjort det, fordi den følte, at der var noget at kæmpe imod eller flygte fra.
Eller når den har låst sig inde i sig selv, har den gjort det, fordi den i sin tid ikke anede sine levende råd i en bestemt situation.
Jeg er tit ude og hjælpe ponymødre, som vil gøre alt for, at deres børn er glade og derfor tilsidesætter en stor del af deres egen ”mig tid” for at være der for ponyen og datteren/sønnen.
Det er klart, at i disse situationer er det ens kæreste eje, som er udsat for en potentiel fare.
Jeg kan sagtens sætte mig ind i situationen, hvor mit barn kom galt afsted. Så ville jeg også gøre alt i min magt for, at mit barn aldrig skulle udsættes for sådan en situation igen.
De reagerede instinktivt og ikke velovervejet. Det betyder også, at ”situationen er kørt for dem”. Den er overstået.
Derfor er der et stort arbejde at hente i at få dig eller rytteren til at få nye erfaringer og skabe et nyt ”nu” sammen med din hest eller pony, så I kan lægge episoden bag jer.
Du kan se meget mere om dette emne i mit online adfærdskursus “Jeg har fået rideangst” >>
I adfærdskurset ser du bl.a. en case med en ung pige og en mor, hvor ponyen har bukket dem begge to af. Du får samtidig redskaber til at løse denne problematik.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”