Kan vi tillade os, at heste bliver behandlet dårligt hver eneste dag?

af Ditte Young 
Opdateret 7. februar 2024

Meget, meget få ryttere i verden kan finde ud af at få et dressurprogram til at se legende let og balletagtigt ud.

𝙾𝚐 𝚜å 𝚎𝚛 𝚍𝚎𝚛 𝚊𝚕𝚕𝚎 𝚍𝚎 𝚊𝚗𝚍𝚛𝚎…❗

Jeg har taget et meget stort tilløb, før jeg så videoerne af den olympiske rytter Cesar Parra fra det amerikanske dressurlandshold.

Og hold da kæft jeg er rystet, og alligevel er jeg ikke 🤔

Fotos af Dressur Klassiek

Som andre også er blevet taget på video, må man snart antage, at man skal se sig lidt over skulderen, når man træner med sine heste.

Nok er det ubehageligt at blive filmet, men måske kan denne bølge af mobiltelefoner i lommen være positiv. Måske kan det betyde, at de mange ryttere, der ikke kan finde ud af at behandle hestene ordentligt, tænker sig om en ekstra gang og opdager, at deres metoder er fuldstændig i karambolage med samtlige regler,  der findes inde i sporten ❌

Med de ramaskrig, der toner ud over de sociale medier, 𝗘𝗥 der sgu da snart nogle ryttere, der må se sig selv i øjnene og undre sig over, om det kunne være dem, der har fået noget helt galt i uddannelsen? 🤮

𝗨𝗦𝗔 𝗴å𝗿 𝗶 𝗳𝗿𝗼𝗻𝘁 𝗼𝗴 𝗽𝗶𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗖𝗲𝘀𝗮𝗿 𝗣𝗮𝗿𝗿𝗮 ø𝗷𝗲𝗯𝗹𝗶𝗸𝗸𝗲𝗹𝗶𝗴𝘁 𝗮f 𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀𝗵𝗼𝗹𝗱𝗲𝘁.

Det står i FEI’s regler, og gudskelov rykker både FEI og US Equestrian hurtigt i denne sag.

Den konsekvens håber jeg, at alle andre lande vil lade sig inspirere af, så man ikke sidder og venter i spænding på, hvordan folks reaktioner er, men man holder sig til de Rules and Regulations, der er.

Hvis vi skal fremme dyrevelfærd, så må de snart overveje at dømme anderledes, fordi ellers sker der ikke en skid.

Jeg er snart meget meget tæt på at bede til, at hestesporten pilles ud af OL.

Det er en konflikt, fordi jeg kender nogle der skal afsted i år, og de glæder sig og vil meget gerne gøre det ordentligt for deres heste. De har også bedt om min hjælp til at spørge hestene, hvad de har brug for.

𝙰𝚝 𝚗𝚘𝚐𝚕𝚎 𝚛𝚢𝚝𝚝𝚎𝚛𝚎 𝚒𝚔𝚔𝚎 𝚔𝚊𝚗 𝚏𝚒𝚗𝚍𝚎 𝚞𝚍 𝚊𝚏 𝚍𝚎𝚝, 𝚜𝚔𝚊𝚕 𝚓𝚘 𝚝𝚛𝚘𝚍𝚜 𝚊𝚕𝚝 𝚒𝚔𝚔𝚎 𝚐å 𝚞𝚍 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚊𝚗𝚍𝚛𝚎.

Men du og jeg ved udmærket godt, at det er ganske få, der er så uheldige, at de er blevet opdaget.

Jeg må derfor stille det åbne spørgsmål, om vi egentlig kan tillade os at heste bliver behandlet sådan hver evig eneste dag, mens nogle højere magter lige skal tænke over tingene? ❤️‍🩹

Hvis du har lyst til at se og læse mere om min viden, som jeg føler, der bl.a. skal til for at fremme hestevelfærd og forståelsen af deres sind og krop, er du velkommen til at læse mere om mine online hestekurser herunder.

𝓚æ𝓻𝓵𝓲𝓰𝓼𝓽
𝓓𝓲𝓽𝓽𝓮 𝓨𝓸𝓾𝓷𝓰

Online kurser om heste af Ditte Young

Jeg har lavet en række online kurser, hvor du får hjælp til nogle af de mest udbredte adfærdsproblemer, jeg møder. Du finder også online kurser, hvor du lærer at telepatere med dit dyr for bl.a. at opdage, om det har ondt, om det har chok og traumer – og ikke mindst, hvad du kan gøre for at hjælpe dyret. 

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”