Ditte Young | Forfatter | Dyretelepatør | Clairvoyant | Equicoach | Underviser på Dyretelepatør Uddannelsen

Min hest er bange for fremmede

De fleste heste, som er bange for fremmede, er det af en grund.

De er oftest skeptiske og trækker sig i mødet med personer, som de ikke kender. Oftest fordi de ikke kender disse personers intentioner.

Du taler til din hest eller pony hele tiden, men begriber du også, at den rent faktisk forstår, hvad du siger, OG den svarer tilbage igen?

Hestene kan også virke skeptiske ved, at de virker udadreagerende og nærmest aggressive i deres adfærd. Hvis du kender til denne problematik, skal du vide, at din hest ofte har haft en dårlig oplevelse.

Og som det er med alle chok og traumer, så vil én farlig oplevelse for altid føles som en farlig oplevelse. Sådan er det, når vi har med det parasympatiske nervesystem at gøre.

Det er både intelligent, fordi det hjælper os med at være kampberedte og sikrer os mod en potentiel fare.

Nervesystemet vil altså reagere på en situation, som ligner den tidligere farlige situation. Også selvom det er en helt anden situation, som I befinder jer i lige nu.

Det kan virke urimeligt, at du ”skal betale prisen” for noget, som du ikke har budt din hest eller pony.

Men ikke desto mindre kommer de fleste dyr trods alt med en historie og en fortid, foruden du selv har avlet din hest.

Der er så mange måder at hjælpe din hest på, men det tager tid og også forståelse for, hvorfor din hest reagerer på den måde, som den gør i forskellige situationer.

Du kan se meget mere om dette emne på online kurset om adfærdsproblemer her >>

I adfærdskurset får du en nøje gennemgang af, hvorfor din hest ofte er bange for fremmede, og hvad der skal til for at bryde det dårlige mønster, så din hest trives, er tryg og glad igen.

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”