Ditte Young | Forfatter | Dyretelepatør | Clairvoyant | Equicoach | Underviser på Dyretelepatør Uddannelsen

Når vi siger farvel til pony og hej til hest – Part 1

af Ditte Young · 18. september 2016

Rigtig mange jeg kender og hjælper, står over for at skulle sige farvel til deres ponyer og sige hej til en ny hest.

Men hvordan er det egentlig at sige farvel til sin pony?

Ponyen har været en læremester, rytterens bedste ven. De har lært hinanden en masse ting, de kender hinanden ud og ind. De har elsket hinanden uendeligt højt, og derfor kan det blive en svær situation at sige farvel til hinanden.

Hvis ponyen skal overdrages til en lillesøster eller lillebror, kan det blive svært ikke at blande sig i deres måde at gøre tingene på, fordi du som rytter føler, at du kender ponyen bedst.

Et godt råd til dig, der står i den situation

Hvis du har en pony, som jeg betegner som en ”Konge” eller en ”Dronning”, og dermed gør dem til førere i et hierarki, skal du huske, at deres vigtigste opgave er at lære fra sig, at føle sig værdige, og at rytteren er værdig inden i.

Ellers giver de dig en sag for, til du bliver værdig. Det kan de gøre ved at virke enormt bestemmende over for dig. Sådan har din pony udviklet dine lederegenskaber over årene.

Det må du meget gerne takke din pony for den dag, du skal sige farvel.

Dernæst må du også gerne have tillid til, at din pony kan klare at blive sendt videre, fordi deres opgave jo netop er at være en form for ”Læremester” og derfor stiller den sig til rådighed for at bestride denne opgave. Dette gælder også hvis lillesøster skal i gang med at ride på din ”Konge” og du føler, at det hun gør er helt forkert.

Så må du gerne huske på, at hun skal også lære det fra bunden af og gudskelov har hun en pony, som rent faktisk kan lære hende det på sin helt egen måde.

Hvis du har en pony, som jeg betegner som ”Sensitiv”, det er den enten af krop eller af sind eller begge dele. Så må du gerne huske på, at rammer og struktur er vigtige for den.

Det betyder også, at i tiden op til, at I skal sige farvel til hinanden, må du gerne forklare ham eller hende præcis hvad det er der skal ske. Hvor skal ponyen hen, til hvem? Og hvor længe skal din pony ud og køre for at nå frem til sit nye hjem? Vil du besøge den, eller vil du ikke?

Denne type af personligheder er den, som jeg oplever er sværest at sige farvel til, fordi du som rytter kan blive ”overpylret” og have enorm svært ved at give slip på din pony.

Tænk nu hvis den nye rytter ikke forstår sig på dens sind og krop? Det kan du fortælle den nye rytter og må rumme, at det ikke er sikkert, at de vil indfri dette eller forstå den. Det du kan gøre for at afhjælpe dette er at fortælle din pony, at du lover ham eller hende at forklare de nye ejere hvordan din pony fungerer bedst. Så har du gjort dit bedste og så beder vi til, at de nye ejere tager det alvorligt.

Hvis du har en pony, som er begge dele, så tag begge råd til dig og giv det videre til din pony.

En ny tid skal til at begynde for dig som rytter. Det du hidtil har kendt kan du tage med dig i minderne og i din rygsæk og være stolt af de ting, som i to har bedriftet sammen.

Vær ikke nervøs for hvad der vil møde dig med din nye hest.
Husk på, at alle ponyer og heste på sin vis stiller sig til rådighed for deres mennesker. Hvis de bliver set og rummet lige som de er, så vil de også yde for dig. Så forstå hvad du kom fra med din pony og forstå hvad du skal til at møde med din nye hest og så er du godt hjulpet på vej.

Held og lykke med overdragelserne derude. Jeg vil glæde mig til at være med på en masse overdragelsesdage i det næste stykke tid.

Kærligst
Ditte Young

© Alle rettigheder forbeholdt Ditte Young | Webdesign 

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”