Hvad skal der til for at forsvare hestesporten i fremtiden?

af Ditte Young 
Opdateret 3. november 2023

𝗝𝗲𝗴 𝗯𝗹𝗲𝘃 𝘀𝗽𝘂𝗿𝗴𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗻𝘆𝗹𝗶𝗴𝘁, 𝗵𝘃𝗮𝗱 𝗷𝗲𝗴 𝘀𝘆𝗻𝗲𝘀 𝗱𝗲𝗿 𝘀𝗸𝗮𝗹 𝘁𝗶𝗹, 𝗳𝗼𝗿 𝗮𝘁 𝗳𝗼𝗿𝘀𝘃𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘁 𝗵𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝗱𝗲𝗹 𝗮𝗳 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝗻 𝗶 𝗳𝗿𝗲𝗺𝘁𝗶𝗱𝗲𝗻?🐴

Heste er fantastiske! De er store, smukke og levende væsener, der lærer deres ryttere noget, hvis de får lov. De samarbejder med os mennesker og de vil bare gerne yde deres allerbedste.
Men de har ikke valgt at være del af en sport, hvor man skal vinde noget🥇

Hvis jeg skulle pege på én bestemt ting, som ville gøre det tåleligt at se heste knokle i sporten i fremtiden, så vil jeg pege på: 𝗙𝗢𝗥𝗕𝗜𝗡𝗗𝗘𝗟𝗦𝗘𝗡! ❤️

Vi bruger heste til lederuddannelser og lederkurser.

Vi ved, at hvis lederen ikke kan løfte et ben på en hest, så har han også problemer med at lede en afdeling ude i virkeligheden, fordi man ikke kan gøre noget baseret på tvang eller pres.

Men når vi som mennesker er rene, ærlige og powerfulde i vores energi, så vil hestene følge os, fordi de mærker det “lederskab” og den spændende energi fra os.

Fordi de har brug for at føle sig trygge, søger de et sammenhold.

Der er så mange ting, som vi er gjort bekendt med i dag, og alligevel finder vold af dyr stede i en anerkendt sportsgren.

Hvis man bedømmer hesten og rytteren for en afspændthed og en 𝗙𝗢𝗥𝗕𝗜𝗡𝗗𝗘𝗟𝗦𝗘 i fremtiden, uden at sætte hesten i en statisk ramme, eller bruge en masse hjælpemidler – så tror jeg på, at hestesporten er noget, som vi – og alle andre også der kigger med, synes er pænt, rart og flot at kigge på.

Husk på, at der er kun 1 million mennesker, der har med 200.000 heste at gøre i landet. Der er 5 millioner mennesker, der IKKE har med heste at gøre, som går mere og mere op i dyrevelfærd og at tænke grønt. 

Jeg ved, at der er så mange der går rigtig meget op i 𝒉𝒗𝒂𝒅 𝒂𝒏𝒅𝒓𝒆 𝒕æ𝒏𝒌𝒆𝒓 𝒐𝒎 𝒎𝒊𝒈.

Jeg anbefaler, at alle begynder at tænke mere over, hvad andre folk,  der 𝐈𝐊𝐊𝐄 er i hestebranchen, tænker om os.

Det er klart, at for at den fremtid kan opstå, skal der ske noget 🤔

Der skal kigges på, hvordan vi bedømmer i fremtiden.

Når DET sker, så får de travlt på berideruddannelsen, og en masse trænere skal lære at sadle om 🤣.

De skal nu lære at forandre deres træningsmetoder fra “𝙙𝙚𝙣 𝙜𝙖𝙢𝙡𝙚 𝙨𝙠𝙤𝙡𝙚” til den nyere og mere moderne metode, som er at begge parter bliver hørt og forstået.

Hvad tænker du, der skal til, hvis du kun må pege på EN ting, der vil forandre hestesporten til noget positivt i fremtiden⁉️

Jeg følger spændt med på sidelinjen ❤️

𝓚æ𝓻𝓵𝓲𝓰𝓼𝓽
𝓓𝓲𝓽𝓽𝓮 𝓨𝓸𝓾𝓷𝓰

Online kurser om heste af Ditte Young

Jeg har lavet en række online kurser, hvor du får hjælp til nogle af de mest udbredte adfærdsproblemer, jeg møder. Du finder også online kurser, hvor du lærer at telepatere med dit dyr for bl.a. at opdage, om det har ondt, om det har chok og traumer – og ikke mindst, hvad du kan gøre for at hjælpe dyret. 

Lær at forstå dit dyr

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag gratis adgang til minikurset “Dyrs personlighedsprofiler og adfærdsproblemer”